Домашен йогурт сладолед с течен шоколад

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач11658286
07/06/2019
"От толкова ровене във фризера синузит ще получим, но няма как да не си вземем пак от домашния йогурт сладолед "
Приготвяне45 мин.
Готвене10 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 615
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една голяма купа слагаме млякото и сметаната и започваме да разбиваме.

След като разбием хубаво, слагаме киселото мляко вътре и пак разбиваме за малко, после взимаме една кутия (аз имах от сладоледи с капак).

Добавяме сместа вътре и започваме за разтапяме шоколада на водна баня.

Слагаме в една тенджера вода и по-малък съд - на водна баня слагаме шоколада /половин кутия около 200 г/ и чакаме да се разтопи.

След като се разтопи, взимаме една лъжица и добавяме вътре, само че не смесваме - слагаме като форма на слънце - той е топъл и потъва вътре и не се смесва.

Затваряме капака, слагаме йогурт сладоледа във фризера и чакаме поне 3-4 часа, след което изваждаме.

Взимаме подходящи купички за сладолед.

В едната слагаме малко вода и потапяме във водата лъжицата и гребваме малко домашен сладолед. При всяко гребване потапяме във вода лъжицата за сладолед - така формите стават по хубави.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар