Печено пиле с кисело мляко

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283112k
Печено пиле с кисело мляко1 / 2
13/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Задължително имаме в хладилника кисело мляко, а досега не сме се сещали да приготвим пилето точно така"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 цяло пиле или 1.5 кг бутчета, крилца
  • чесън - 1 скилидка
  • кисело мляко - 300 г
  • лук - 120 г лук
  • магданоз - - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свалете кожата на пилето и го нарежете на порционни парчета. Натрийте всяко парче пилешко месо със сол на вкус, чесън и масло.

Подредете пилешкото месо в подходяща намазнена тава и печете около 40 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Нарежете лука на много ситно и леко го намачкайте със сол. Добавете го в млякото заедно с магданоза и разбъркайте.

Когато пилето се изпече го извадете от фурната и го залейте с така приготвената смес с кисело мляко и поднесете. Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: