Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с чесън и кисело мляко

Пиле с чесън и кисело мляко

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пиле с чесън и кисело мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Това не е просто пиле с чесън и кисело мляко, а пиле с характер"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 4 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 парче
  • чесън - 2 скилидки
  • вино - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилето, нарязваме го на порции.

Пържим в сгорещено олио до зачервяване и вадим пилето. В същата мазнина прибавяме нарязаните лук, морков, целина и чесън.

Запържваме, докато омекне лука и поръсваме първо с брашното, после с червен пипер. Разбъркваме добре, наливаме малко вода и задушаваме.

Посоляваме и след десетина минути прецеждаме през сито. Връщаме пилето в получения прецеден сос и сипваме виното, варим още 5-6 минути.

Застройваме с разбитите жълтъци, киселото мляко и лимоновия сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: