Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено Руло»Руло от тиквички (без брашно) с родопска брънза

Руло от тиквички (без брашно) с родопска брънза

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Руло от тиквички (без брашно) с родопска брънза
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
08/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Защото не всички рула от тиквички са еднакви, а по-вкусно от това едва ли ще намерите"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 - 1 1.2 бр., средно големи
  • яйца - 1 бр. + 2 белтъка
  • сол - щипка
  • кокосово брашно - 1 с.л.
  • за пълнежа
  • родопска брънза - 2 - 3 с.л.
  • овче кис. мляко - 1 с.л.
  • извара - 1 с.л.
  • чедър - 1 с.л. настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват на едро ренде и се посоляват с щипка сол. Отцедете ги и прибавете към тях едно цяло яйце, два белтъка и кокосовото брашно. Разбъркайте.

Получената смес разстелете в правоъгълна тавичка, на дъното на която сте сложили намаслена хартия за печене. Изпечете.

През това време в купичка смесете съставките за плънката на рулото и разбъркайте. Прибавете накълцаните копър и чесън. Ако имате възможност ги пасирайте, за да се получи гладък солен крем.

Отстранете внимателно хартията и намажете блата с пълнежа. Навийте на стегнато руло.

Нарежете на парчета и сервирайте като предястие или като леко основно.

Рулото от тиквички е лесно и бързо за приготвяне. Подходящо е за тези, които спазват режим на нисковъглехидратно хранене.

Добър апетит!

Бележка: Ако не разполагате с брънза (вид сирене), може да ползвате овче или сирене крема за това руло от тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: