Начин на приготвяне
Първо настържете тиквичката на едро ренде, поръсете със сол и разбъркайте. Оставете поне 20 минутки, за да може да пусне вода и после отцедете добре.
Разбийте яйцето с белтъците и щипка сол и добавете брашното, отново разбивайки добре.
Смесете тиквичките с яйцата и прибавете скилидката чесън, настъргана на ситно ренде. Накрая подправете със черния пипер и копър.
Покрийте тавичката на фурната със хартия за печене и я намазнете с мъничко олио, за да нямате проблем при отлепването. Изсипете сместа и с лъжица заравнете и придайте правоъгълна или квадратна форма. Печете 10-12 минути или до леко порозовяване на 200 градуса в предварително загрята фурна.
През това време си настържете сирената и пригответе Хамона или шунката за плънката.
Щом тиквеният блат е готов, поръсете първо с Ементал, подредете Хамона или шунката, нарязани на тънки листа (посоченото в рецептата количество е препоръчително, но не задължително и може да сложите по-малко или повече плънка). Накрая поръсете с Пармезан и допълнете с парченца кашкавал, ако желаете, за повече разкош.
Завийте на руло. Отделя се лесно от хартията и е пластично, така че на практика няма опасност да ви се начупи.
Украсете соленото руло с чери доматки и магданоз и може да сервирате веднага!
Рулото от тиквички е готово.
Коментари