Начин на приготвяне
Измити тиквички се рендосват на едро, поръсваме със сол и оставяме за 10-15 минути.
Разбиват се яйца с вилица, добавя се настъргано сирене, нарязан копър, олио и накрая брашно от нахут - без глутен е.
Разбърква се гъста каша и сипваме в тава 30 на 20 см върху хартия за печене, намазнена с олио.
Печем блата в загрята фурна 180°C до суха клечка около 20 -25 минути и изваждаме върху нова хартия.
Сваляме старата хартия, с която се печеше и навиваме с новата по дългата страна на руло.
След 10 минути се отвива, намазва се с крема сирене, поръсваме копър, отгоре слайсове чедър и отново се навива с хартията на руло от тиквички.
Оставих рулото с тиквички с брашно от нахут и чедър за 1 час да стегне в хладилника.
Изваждаме и нарязваме под ъгъл вкусното солено руло, нарежда се в чиния.
Хапва се с чеснов сос - уникално вкусно е!
Добър апетит!