Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Руло с тиквички с брашно от нахут и чедър

Руло с тиквички с брашно от нахут и чедър

Руло с тиквички с брашно от нахут и чедър
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Експериментираме в кухнята, а резултатът е едно от най-вкусните солени рула, които сме опитвали"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. тънки
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • копър - 3 стръка
  • сирене - 100 г настъргано
  • брашно от нахут - 3 - 4 с.л.
  • плънка
  • крема сирене - 80 г
  • копър
  • чедър - 4 бр. слайсове
  • чеснов сос
  • майонеза - 1 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол
  • зехтин
  • копър
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се рендосват на едро, поръсваме със сол и оставяме за 10-15 минути.

Разбиват се яйца с вилица, добавя се настъргано сирене, нарязан копър, олио и накрая брашно от нахут - без глутен е.

Разбърква се гъста каша и сипваме в тава 30 на 20 см върху хартия за печене, намазнена с олио.

Печем блата в загрята фурна 180°C до суха клечка около 20 -25 минути и изваждаме върху нова хартия.

Сваляме старата хартия, с която се печеше и навиваме с новата по дългата страна на руло.

След 10 минути се отвива, намазва се с крема сирене, поръсваме копър, отгоре слайсове чедър и отново се навива с хартията на руло от тиквички.

Оставих рулото с тиквички с брашно от нахут и чедър за 1 час да стегне в хладилника.

Изваждаме и нарязваме под ъгъл вкусното солено руло, нарежда се в чиния.

Хапва се с чеснов сос - уникално вкусно е!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: