Начин на приготвяне
В купа се разбиват с миксер яйцата и захарта, докато се разтопи. Прибавят се кафето, ванилията, ръженото брашно и бакпулверът.
Разбърква се като кексова смес и се сипва в широка тава върху хартия за печене. Пече се блатът в загрята фурна 180 градуса до суха клечка, около 15-18 минути.
Изважда се върху леко влажна кърпа. Сваля се хартията и се навива по тясната страна на руло, което се оставя за 10 минути.
Приготвя се кремът за сладкото руло като се смесват течна сметана, прясно мляко и един крем ванилия без варене.
Разбива се с миксер за 3 минути, докато се получи гладко кремче. Намазва се блатът, навива се руло.
Измазва се отгоре с останалия крем, в част от него се прибавя течен шоколад и с пош се оформят вълнички и розички.
Декорира се с листа от фондан и парченца червен фондан, а на финала се поръсва със смлени орехи и настърган шоколад.
Колкото повече време оставите в хладилника, толкова по-вкусно става рулото с ръжено брашно.