Фазан със сос

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Фазан със сос1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"Не просто рецепта, а трактат по темата Как да приготвим сочен фазан със сос"

Необходими Продукти

  • фазан - 1 бр фазан заедно с черния му дроб
  • масло - 75 г
  • чесън - 1/2, 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • гъби - 100 г - печурки или смес
  • бренди - 125 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 200 мл течна сметана
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете внимателно 50 г от маслото на стайна температура и го смесете с накълцания чесън, черния пипер и сол на вкус. с така овкусената маслена смес намажете фазана отвън и отвътре.

Изсипете зехтина в подходяща тавичка и го загрейте на котлона. Сложете вътре фазана и го запържете съвсем кратко, като го обръщате, така че да се запече равномерно от всички страни.

Поставете тавата с фазана в предварително загрята на 230 градуса фурна и го печете около половин час. Когато птицата стане готова отстранете двата крака от тялото и нарежете гърдите на две парчета, но без да вадите гръдната кост.

Нарежете гъбите и черния дроб на фазана на филийки и ги запържете в остатъка от маслото. Когато гъбите станат златисти на цвят ги поръсете с брашното и червения пипер. Сипете брендито и сметаната и разбърквайте на бавен огън докато кипне. Намалете огъня и варете още две минути.

С така приготвения сос полейте всяка от порциите фазан и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: