Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пълнен фазан с ориз

Пълнен фазан с ориз

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пълнен фазан с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
3
"Вижте колко лесно се приготвя перфектният фазан - рецептата е тук"

Необходими Продукти

  • дивеч - 1 фазан
  • лук - 1 малка глава
  • гъби - 1 ч.ч. нарязани ситно
  • масло - 1 с.л
  • ориз - 2 с.л
  • черен пипер
  • магданоз
  • вино - 3 с.л. + още 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фазана почистете от дреболиите, натъркайте го вътре и вън с малко сол, черен пипер и масло. Дреболийките сварете и ги нарежете ситно.

Загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук, гъби и след това добавете дреболийките. Щом се позадушат, добавете почистения ориз, овкусете със сол и черен пипер. Сипете виното, а малко след това към 2 к.ч. вода. Щом течността се абсорбира, свалете плънката и напълнете фазана.

Зашийте птицата и сложете в намазнена тава с малко вода да се пече в умерено загряна фурна. От време на време мажете фазана с вино и масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: