Гювеч с фазан

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гювеч с фазан
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
155 мин.
Порции
5
"Като магия - една хапка и завинаги ставате заклет почитател на ястията с дивеч"

Необходими Продукти

  • фазан - 1 бр.
  • печурки - 350 г
  • картофи - 4 бр.
  • грах - 2 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • галета - 2 с.л.
  • домати - 4 с.л. от консерва
  • бяло вино - 2 к.ч. Совиньон блан
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • розмарин
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме почистения фазан на големи парчета. Скълцваме лука и го задушаваме в зехтин за няколко минути, като добавим към него и 2 с.л. галета.

След това го пресипваме в намазнения гювеч.

Почистваме и нарязваме останалия зарзават и го добавяме в съда заедно с птичето месо и гъбите.

Поръсваме с подправките и заливаме с доматите и бялото вино. Доливаме вода, колкото да се покрият всички продукти.

Затваряме и печем 2 часа на 200 градуса.

Гювечът с фазан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: