Истински селски марудници

Мария СимоваМария СимоваГуру114658108114
09/06/2019
"За да опитате вкусни марудници има два варианта - да отидете на село или да ги приготвите по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 695
  • Преглеждания за месеца1511
  • Преглеждания за седмицата541
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със захарта и содата, разбъркайте и оставете да шупне.

През това време отделно си разбийте яйцата с вилица много добре. След като млякото шупне, добавете яйцата и разбъркайте.

Пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и го прибавете към млечната смес на етапи, като бъркате само в една посока, бавно и внимателно за да не стане на бучки сместа.

За печенето на марудниците ще ви е нужен сач, може и в тефлонов тиган но най-добре е да ги изпечете в сач.

За целта нагрейте сача на висока степен на котлона. След като нагрее, намалете котлона на ниска степен (примерно, ако сте го нагрели на 4 степен, намалете на 1-ва).

Намажете сача с масло и с черпак, сипете от сместа в средата и с помощта на мокра лъжица, разстелете сместа не повече от размер на чаена чинийка. След като се изпече от едната страна, обърнете марудника и изпечете от другата страна.

Готовите дебели палачинки подреждайте в тенджера с капак, като ги мажете обилно с масло (не щадете маслото, той прави марудника по-вкусен) и оставете да се задушат.

Стават меки, пухкави и много ароматни дебели палачинки, наричани в Родопите – Марудник!

Консумирате с плънка по ваш вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар