Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Марудници»Малки банички-марудници за закуска

Малки банички-марудници за закуска

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Малки банички-марудници за закуска
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
28/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
18
"Не се колебайте колко точно топли банички да изядете за закуска - всичките са само за вас"

Необходими Продукти

  • яйцa - 1 бр.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • оризово брашно - 1 - 2 с.л.
  • куркума
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко (1 ч.ч.), сипваме бакпулвер (1 ч.л.) и разбъркваме.

В купичка счукваме яйцето (1 бр.) и разбиваме с щипка сол. Към разбитото яйце прибавяме киселото мляко с бакпулвера, сирене (1 ч.ч.) и куркума на вкус.

Разбъркваме и постепенно слагаме оризово брашно (1-2 с.л.) и бяло пшеничено брашно (1 ч.ч.). Трябва да получим гъста смес с консистенция като кейково тесто.

Слагаме тиган за палачинки (или сач), за да се нагрее на котлона.

Намазваме с олио или мас и като си помагаме с две лъжици, сипваме в тигана от тестото и оформяме баничките-марудници (по една препълнена супена лъжица с тесто за всяка баничка). Изпичаме равномерно, като обръщаме и от двете страни.

Готовите и изпечени марудници слагаме върху решетка. Сервираме с кисело мляко или айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

cosmopolitan88
cosmopolitan88
С каква цел се слага оризовото брашно?
30.04.2020 13:07
3