Печено свинско с мед

14/05/2013
Александра Павлова
отАлександра ПавловаНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене160 мин.
Общо170 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 650
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на остър нож направете разрези върху кожата на свинския бут. В купичка смесете меда, олиото, черен пипер на вкус и сол и с така приготвената марината хубаво натрийте бута отвсякъде. Набодете карамфилчетата в прорезите.

Поставете бута в подходяща тава и печете в преварително загрята на 220 градуса фурна за около 40 минути. След това намалете фурната до 180 градуса и допечете ястието за още около 2 часа. Хубаво е от време на време да поливате със соса от тавичката, така месото ще стане още по крехко.

Компотът от кайсии се подгрява, а отцедените и кайсии поднесете като гарнитура на месото.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар