Начин на приготвяне
Измийте месото със студена вода, нарежете го на кубчета и го изпържете при непрекъснато бъркане за 3-4 мин в голяма тенджера, в която сте загрели зехтина.
Добавете ситно нарязания лук, гответе още 3-4 мин, като бъркате от време на време, поръсете с брашното и разбъркайте.
Подправете със сол на вкус, червения и черния пипер, залейте с месния бульон, похлупете тенджерата и варете 50 мин на умерен огън.
Облейте доматите с вряла вода, натопете ги в съд със студена вода, обелете ги, нарежете ги на малки кубчета, добавете ги във врящата супа заедно с кърито и варете още 15 мин на слаб огън.
Поръсете леко с черен пипер и сол готовата телешка супа, разпределете я по чиниите и я сервирайте.