Домашна телешка супа

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Домашна телешка супа
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
23/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Трета порция от тази разкошна супичка опитваме, за да сме напълно сигурни, че по-вкусно от домашното няма"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г с кост
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • селъри - 1 стрък
  • картофи - 2 бр.
  • фиде - шепа
  • тарос - щипка
  • магданоз - щипка
  • брашно - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете парчето телешко месо. Налейте вода и сложете съда на котлона. Преди да заври супата, оберете пяната.

Пуснете морковите, нарязани на едро, главата лук наситнена, обелените цели картофи и стрък целина.

Варете до омекване на зеленчуците. Извадете ги с решетъчна лъжица, а месото оставете да ври, докато се отдели от костта. Извадете свареното месо от бульона и заедно със зеленчуците нарежете на малки парчета.

Върнете всичко в бульона. Размийте 1 супена лъжица брашно с малко от бульона и излейте в супата. Добавете щипка тарос и магданоз.

Сложете шепа фиде и доварете до готовност. Отдръпнете тенджерата с телешката супа от котлона.

В купа разбийте с телена бъркалка 1 жълтък с 3 супени лъжици кисело мляко. Излейте застройката в супата и разбъркайте.

Подправете домашната телешка супа с щипка черен пипер и няколко капки лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: