Начин на приготвяне
В тенджера сложете парчето телешко месо. Налейте вода и сложете съда на котлона. Преди да заври супата, оберете пяната.
Пуснете морковите, нарязани на едро, главата лук наситнена, обелените цели картофи и стрък целина.
Варете до омекване на зеленчуците. Извадете ги с решетъчна лъжица, а месото оставете да ври, докато се отдели от костта. Извадете свареното месо от бульона и заедно със зеленчуците нарежете на малки парчета.
Върнете всичко в бульона. Размийте 1 супена лъжица брашно с малко от бульона и излейте в супата. Добавете щипка тарос и магданоз.
Сложете шепа фиде и доварете до готовност. Отдръпнете тенджерата с телешката супа от котлона.
В купа разбийте с телена бъркалка 1 жълтък с 3 супени лъжици кисело мляко. Излейте застройката в супата и разбъркайте.
Подправете домашната телешка супа с щипка черен пипер и няколко капки лимонов сок.