Телешка супа

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Телешка супа1 / 2
16/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Лесно е, когато имаш изпитана рецепта и малко свободно време"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • корени - за супа
  • лук - 1 - 2 глава
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л. равна
  • олио - 3 с.л. или 50 г масло
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • фиде
  • лимони - сок от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и корените за супа ситно, лука и картофите ситно.

Смесете продуктите и ги сложете да се задушават в мазнина и малко вода.

Поръсете с брашното, разбъркайте и долейте достатъчно гореща вода, след като съставките се поразварят, добавете зрънца черен пипер и оставете да ври до готовност на месото.

Добавете шепа фиде и след 5 минути застройте с разбито яйце с лимонов сок. При поднасяне поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Маргарита
Маргарита
Какви са тези корени за супа?
14.11.2016 14:45
1
1
Покажи всички подкоментари