Начин на приготвяне
Измийте месото и го сложете в тенджера под налягане с вода (колкото да покрие месото). Затворете капака и варете половин час. Изключете, извадете месото и заделете бульона.
Измийте и нарежете лука, чушките и моркова на дребно, картофа - на кубчета.
В друга тенджера налейте малко олио и задушете всички зеленчуци.
Добавете бульона, сложете подправките, месото, фидето и варете до готовност.
Направете застройката, като сложите в купичка брашното, жълтъка и киселото мляко. Разбъркайте с тел.
Добавете по малко количество от бульона, докато се уеднаквят двете температури.
Излейте застройката при телешката супа.
Върнете на котлона и изчакайте да заври. Изключете и махнете от котлона.
Поръсете готовата телешка супа по турски с пресен магданоз.
Коментари