Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с картофи в йенска тенджера

Свински ребра с картофи в йенска тенджера

Stanka SaraevaStanka Saraeva
Новак
171
Свински ребра с картофи в йенска тенджера1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Ребърца и картофи в йенска тенджера правим задължително - хем стават страхотни, хем през цялото време им хвърляме по едно око"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • свински ребра - 10 бр.
  • масло - 50 г
  • за марината
  • бяло вино - 50 мл
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чесън - 3 - 4 скилидки накълцани
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринатата се втрива в свинските ребърца, а после се объркват и картофите в нея.

Всичко се изсипва в тава и се покрива с фолио.

Така се пече 160 мин на 150 градуса. Маха се фолио и се пече още 30 мин.

Рецептата за свински ребра с картофи е универсална, става и за всякакво месо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: