Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински врат със зеленчуци в йенска тенджера

Свински врат със зеленчуци в йенска тенджера

Свински врат със зеленчуци в йенска тенджера
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ако разполагате с йенска тенджера у дома, задължително трябва да приготвите свинско със зеленчуци - превъзходно става"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г (врат)
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. (червена и зелена)
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 30 г
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
  • риган
  • магданоз
  • джожден
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това ястие се приготвя изключително лесно и бързо.

Нарежете свинския врат на по-едри парчета и го овкусете със сол и черен пипер.

Изчистете и нарежете всички зеленчуци. Прибавете към тях подправките и разбъркайте.

На дъното на йенска тенджера сложете зеленчуците, върху тях наредете месото. Нарежете маслото на кубчета и го поставете върху месото.

Налейте 200 мл вода или разтворен зеленчуков бульон.

Сложете да се пече в студена фурна на 220 градуса за около 60-70 минути до готовност.

Свинският врат със зеленчуци в йенска тенджера е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: