Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Сладкиш Ябълково изкушение

Сладкиш Ябълково изкушение

MimiMimi
Новак
11322
Сладкиш Ябълково изкушение
Снимка: Mimi
1 / 3
10/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Защо да се опитваш да устоиш на изкушението, когато може да просто да му се насладиш"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • ленено семе - 4 с.л.
  • грис - 2 ч.ч. пшеничен
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • За пълнежа
  • ябълки - 3 мнoooго големи
  • канела - 1 к.л.
  • стафиди - 1/2 ч.ч. бели
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • За заливка
  • прясно мляко - 50 мл
  • краве масло - 150 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме овесените ядки, гриса, лененото семе, захарта и ванилиите.

Във друг съд рендосваме ябълките и към тях прибавяме канелата, стафидите и счуканите на едро орехи. Разбъркваме съставките добре.

Разтопяваме маслото и към него прибавяме млякото.

След като 3-те части за сладкиша са готови, ще ни е нужна кръгла тава (по възможност с откопчаващ се ринг). От първата смес изсипваме 1/3 и разстиламе равномерно.

Върху нея изсипваме 1/2 от ябълковата смес и нея я разпределяме равномерно. След това повтаряме пак алгоритъма на редене и завършваме с последната 1/3 от сухата смес.

Последната стъпка преди печене е внимателното поръсване на ябълковия сладкиш с разтопеното масло и мляко. Най-добре се получава със супена лъжица.

Слагаме да печем на предварително загрята фурна на 180°С в най-долната част на фурната около 30-40 мин.

Оставяме ябълковия сладкиш да се охлади напълно и тогава можем да отстраним ринга и да нарежем сладкиша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: