Пиле с мед и ананас

МарианМарианНовак
14/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 025
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилето на 6 порционни парчета. На стайна температура стопете маслото и го разбъркайте с меда до получаване на еднородна смес.

Вземете един остър нож и направете разрези върху пилешкото месо. Натрийте месото с маслено-медената смес и го поставете в подходяща тава.

Загрейте грила на фурната на около 180 - 200 градуса и печете парчетата пилешко месо до получаването на златист цвят, като от време на време го поливате със сос от тавата, за да стане по-крехко.

Начукайте ядките и също ги запечете две-три минути под грила, след което поръсете с тях пилешкото месо.

Ананаса, нарязан на тънки филийки и намазан с мед или с малко от медения сос, се запича на грил тиган или скара.

Преди поднасяне може да полеете порцията с част от останалия от печенето на дъното на тавата сос.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар