Шоколадов кекс с царевичен грис

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор300641
12/06/2019
"Сега хапвате от този кекс и се чудите как сте живели толкова време, без да сте го опитали "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца267
  • Преглеждания за седмицата267
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • За кекса
  • царевичен грис -   1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно -   1 ч.ч.
  • царевично брашно -   1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • кисело мляко - 300 - 400 гр
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • шарлан - 6 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • шоколад -   1/2 пакет
  • какао - 3 с.л.
  • За крема
  • царевичен грис - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 - 2 ч.ч. на вкус
  • вода
  • За поръсване
  • какаови зърна -  или шоколад, няколко шепи (на парченца)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркваме сместа за кекса в следната последователност: първо яйцата, после киселото мляко със содата, кафявата захар, шарлана, ванилията, какаото и шоколада (начупен на малки парченца) и накрая - царевичния грис и фино брашно, както и пълнозърнесто брашно.

Изсипваме сместа в тавичка, предварително намазана с шарлан и поръсена с царевичен грис. Печем на 180 градуса за около половин час.

Докато се пече шоколадовият сладкиш, приготвяме крема. Сваряваме качамака с кремообразна гъстота и след като е готов, го подслаждаме с пудрата захар.

Нарязваме изпечения кекс на равномерно парчета като за торта. Намазваме обилно всяко парче от всички страни и поръсваме с шоколадовите (или какаови зърна) парченца.

Чудесен сочен шоколадов сладкиш с царевичен грис с интересна визия - отвън жълт на цвят, а отвътре -шоколадов цвят.

Шарено, весело и най-важното - Вкусно! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар