Начин на приготвяне
Забъркваме сместа за кекса в следната последователност: първо яйцата, после киселото мляко със содата, кафявата захар, шарлана, ванилията, какаото и шоколада (начупен на малки парченца) и накрая - царевичния грис и фино брашно, както и пълнозърнесто брашно.
Изсипваме сместа в тавичка, предварително намазана с шарлан и поръсена с царевичен грис. Печем на 180 градуса за около половин час.
Докато се пече шоколадовият сладкиш, приготвяме крема. Сваряваме качамака с кремообразна гъстота и след като е готов, го подслаждаме с пудрата захар.
Нарязваме изпечения кекс на равномерно парчета като за торта. Намазваме обилно всяко парче от всички страни и поръсваме с шоколадовите (или какаови зърна) парченца.
Чудесен сочен шоколадов сладкиш с царевичен грис с интересна визия - отвън жълт на цвят, а отвътре -шоколадов цвят.
Шарено, весело и най-важното - Вкусно!