Кайсиев ликьор

11/06/2019
"Отпивайте на малки глътки, за да се насладите на богатия вкус и удивителния аромат на този ликьор "
Приготвяне18 мин.
Готвене15 мин.
Общо33 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо244
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата243
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Кайсиите, които използвате за направата на този ликьор, трябва да са мекички и добре узрели. Измийте ги, разполовете и отстранете костилките. Поръсете със сока от един лимон и захарта.

2. Налейте към плодовете водата и поставете на умерен огън за 10-15 минути, след това дръпнете от котлона и пасирайте на гладко пюре. Оставете го да изстине и прецедете през фина цедка.

Тук има малка особенност, която искам да вметна:

Ако искате ликьорът ви да бъде по-лек, може да налеете алкохола още в този момент, докато пюрето е горещо и да бъркате на слаб огън 1-2 минути, така част от етиловия спирт ще се изпари и напитката ще стане по-нежна и лека.

В противен случай продължете по следния начин:

3. След като кайсиевото пюре изстине, смесете го с бялото вино и мастиката или узото. Разбъркайте и опитайте. Ако има нужда, добавете още захар (за предпочитане пудра, за да се разтопи лесно) или разредете с още вода или алкохол. Може да си го нагласите по ваш вкус.

4. Готовият кайсиев ликьор налейте в подходящи шишенца, затворете ги добре и приберете в хладилник за 24 часа, след което напитката е готова за консумация.

5. Поднесете в малки чашки с бучки лед и консумирайте с наслада в съчетание с чаша горещо кафе или любим десерт.

Наздраве! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар