Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с крема сирене

Пълнени картофи с крема сирене

Пълнени картофи с крема сирене
Снимка: Кристиан Александров
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Без да преувеличаваме ща ви кажем, че тези картофки направо се топят в устата"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 големи
  • зехтин - 1 с.л.
  • крема сирене - 200 г
  • чедър - 4 бр. топено сирене на филийки
  • кашкавал - 50 г настърган
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • шарена сол - за поръсване
  • сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме картофите в купа с вода, в която сме сипали содата. Оставяме за 20 минути и изплакваме хубаво.

Разполовяваме картофите по дължина и издълбаваме внимателно с лъжица вътрешността, но не много, а оставяме по-дебел слой картофи.

Намазваме със зехтин отвътре издълбаните картофи и посоляваме.

Подреждаме ги в намазана със зехтин тавичка.

В купа смесваме яйцето, крема сиренето, кашкавала и червения пипер. С тази смес пълним картофите.

Наливаме 1 чаша вода в тавичката. Печем на 180 градуса за 25 минути. След това поставяме по една филийка сирене Чедър върху всеки картоф и запичаме за още 5 минути.

Преди сервиране поръсваме пълнените картофи със шарена сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: