Начин на приготвяне
Накисваме картофите в купа с вода, в която сме сипали содата. Оставяме за 20 минути и изплакваме хубаво.
Разполовяваме картофите по дължина и издълбаваме внимателно с лъжица вътрешността, но не много, а оставяме по-дебел слой картофи.
Намазваме със зехтин отвътре издълбаните картофи и посоляваме.
Подреждаме ги в намазана със зехтин тавичка.
В купа смесваме яйцето, крема сиренето, кашкавала и червения пипер. С тази смес пълним картофите.
Наливаме 1 чаша вода в тавичката. Печем на 180 градуса за 25 минути. След това поставяме по една филийка сирене Чедър върху всеки картоф и запичаме за още 5 минути.
Преди сервиране поръсваме пълнените картофи със шарена сол.