Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите и лука на тънки шайби. Счукайте скилидките чесън и ги смесете със оцета и две лъжици олио. Ако желаете, добавете и лют пипер.
Омесете хубаво картофите и лука с чесновата смес и разпределете в тавичка намазнена с останалото олио. Добре е да са на тънък пласт. Налейте една кафеена чашка вода (може и повечко ако прецените) и посолете.
Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна и печете до златисто около 30 минути.
Поднесете подлучените картофи на фурна като гарнитура към риба или месо.
Забележка:
Поради това, че шайбите са тънки, е възможно да се начупят при сервиране, но това не е притеснително, изглеждат добре при всички положения.
Добър апетит!