Начин на приготвяне
Всички знаем, че ароматното сирене Камембер чудесно си пасва със нещо сладичко и често го приготвяме така. Но тук ще ви предложа нещо по-различно, което преоткрих, една различна комбинация, която също разгръща аромата му и го прави неустоимо, без да се налага да контрастираме със сладко.
Хубавото на такива предястия или мезета е, че се приготвят много бързо и лесно, а в същото време имат изискан вид и са достойни и за по-специални трапези.
Единственото условие е да го приготвите непосредствено преди сервиране, защото трябва да се поднесе и консумира топло.
Първо, пуснете фурната да загрява до 200 градуса и през това време си подгответе всичко.
Накълцайте орехите и нарежете на тънки филийки скилидката чесън, като премахнете лютата сърцевина, за да не се натрапва прекалено.
Сиренето Камембер има твърда коричка, обвивка - с помощта на остър нож я отрежете в горната част отваряйки капаче.
В кремообразната нежна вътрешност на сиренето сложете чесънчетата притискайки ги леко с пръсти. Същото сторете и с орехите.
Поръсете с розмарин и зехтин и затворете капачето.
Завийте Камембера в малък пласт хартия за печене и после в още един - алуминиево фолио. Сложете в подходяща тавичка и пъхнете във загрятата фурна за 10-12 минути.
Когато извадите от фурната, не отвивайте веднага, изчакайте поне 2-3 минутки, след което отстранете алуминиевото фолио, а хартията за печене само разгърнете.
Заедно с хартията може да сложите в подходящо дълбоко плато или да пъхнете в дървената кутийка, от която сте го извадили и в която се продава всяко такова сирене.
При този вид изпичане или по-скоро затопляне, коричката на печения Камембер си остава твърда, а вътрешността се разтапя и поема от ароматите на чесъна, розмарина и зехтина.
Чудесно е за мазане върху препечена филийка.
Добър апетит!
Коментари