Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Камембер на фурна с чесън, розмарин и орехи

Камембер на фурна с чесън, розмарин и орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Камембер на фурна с чесън, розмарин и орехи5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Гурме предложение за специалните моменти - приготвя се лесно, а вкусът е просто божествен"

Необходими Продукти

  • камембер - 200 - 250 г питка
  • орехи - 2 бр. цели ядки
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин - 2 - 3 щипки
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка, прясно смлян
  • хляб - препечени филийки за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички знаем, че ароматното сирене Камембер чудесно си пасва със нещо сладичко и често го приготвяме така. Но тук ще ви предложа нещо по-различно, което преоткрих, една различна комбинация, която също разгръща аромата му и го прави неустоимо, без да се налага да контрастираме със сладко.

Хубавото на такива предястия или мезета е, че се приготвят много бързо и лесно, а в същото време имат изискан вид и са достойни и за по-специални трапези.

Единственото условие е да го приготвите непосредствено преди сервиране, защото трябва да се поднесе и консумира топло.

Първо, пуснете фурната да загрява до 200 градуса и през това време си подгответе всичко.

Накълцайте орехите и нарежете на тънки филийки скилидката чесън, като премахнете лютата сърцевина, за да не се натрапва прекалено.

Сиренето Камембер има твърда коричка, обвивка - с помощта на остър нож я отрежете в горната част отваряйки капаче.

В кремообразната нежна вътрешност на сиренето сложете чесънчетата притискайки ги леко с пръсти. Същото сторете и с орехите.

Поръсете с розмарин и зехтин и затворете капачето.

Завийте Камембера в малък пласт хартия за печене и после в още един - алуминиево фолио. Сложете в подходяща тавичка и пъхнете във загрятата фурна за 10-12 минути.

Когато извадите от фурната, не отвивайте веднага, изчакайте поне 2-3 минутки, след което отстранете алуминиевото фолио, а хартията за печене само разгърнете.

Заедно с хартията може да сложите в подходящо дълбоко плато или да пъхнете в дървената кутийка, от която сте го извадили и в която се продава всяко такова сирене.

При този вид изпичане или по-скоро затопляне, коричката на печения Камембер си остава твърда, а вътрешността се разтапя и поема от ароматите на чесъна, розмарина и зехтина.

Чудесно е за мазане върху препечена филийка.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Обожавам камамбер! Ще опитам рецептата!
17.07.2019 22:23
1
Покажи всички подкоментари