Начин на приготвяне
В тенджера или тиган налейте малко мазнина. Сложете чесъна, без да го белите, и запържете за кратко.
Извадете и заделете в чинийка. В същата мазнина запържете свинското до златисто.
Добавете лука, нарязан на дребно, а моркова на колелца. Запържете за 5-7 минути и изключете.
В тавичка нарежете картофите на големи кубчета. Осолете и разбъркайте.
Сложете месото върху картофите.
Разтворете кетчупа във водата и излейте в тавата. Добавете бирата.
Наредете чесъна и розмарина отгоре. Поръсете с пипера. Тук имате два варианта:
1 - завивате с алуминиево фолио;
2 - печете в йенска тенджера с капак (така направих аз).
Печенето отнема 1.5 часа на 200°C.
Свинското с Розмарин на Фурна е много вкусно.