Начин на приготвяне
Най-лесните и вкусни тиквички с пресни картофи и копър на колелца!
Обелваме картофите и тиквичката, нарязваме ги на шайби с дебелина половин сантиметър, и ги сипваме в кръгла тава, намазана с малко шарлан.
Разбъркваме ги с на ситно нарязания копър, хималайската сол и шарлан. Подреждаме едно до друго с леко застъпване, на кръгове до центъра (както е на снимката).
Сипваме малко водичка (отстрани, а не отгоре, за да не измием подправките), колкото да се изпълни дъното с малко повече от половин сантиметър, колкото да не се залепят на тавата (по-добре по-малко и да долеем, ако се наложи).
Печем на 250 градуса за около 45 - 50 минути, докато е са готови картофите и малко да се запекат и да хванат златиста коричка.
Поднасяме в 3 порции печени зеленчуци, докато са топли!
Уникално ароматни, и вкусни, поднесени с млечна салата!
Чудно вкусно!
Коментари