Домашен йогурт сладолед с кайсии

14/06/2019
"Прогонете лесно лятната жега с помощта на ароматен домашен йогурт сладолед, който от топло не се плаши "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо853
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете кайсиите от костилките, измийте и нарежете на парченца. Към тях сипете гъстото кисело мляко и захарта.

2. Пасирайте до гладка и пухкава хомогенна смес. Може да свършите това и в блендер.

3. Готовата йогурт смес затворете добре в кутия или купа покрита със стреч фолио. Приберете във фризер и изваждайте през 30-60 мин., за да разбиете отново - аз правя това с телена бъркалка. Ако пък разполагате с машина за сладолед, използвайте нея.

4. Когато сладоледът се е втвърдил достатъчно, разпределете го в купички или чашки и поднесете с украса от свежи листа от мента.

В случай че не сте успели да разбърквате йогурт сладоледа често според указанията, не се притеснявайте. Преди сервиране го оставете да се отпусне на стайна температура и после разбийте с пасатора, за да стане гладък и кремообразен.

Чудесен свеж и летен десерт за летните дни и вечери!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар