Начин на приготвяне
Разбийте с миксер белтъците и захарта, докато побелеят. След това добавете и жълтъците.
Добавете на части прясното мляко.
На тънка струйка добавете олиото и разтопеното масло. Прибавете и солта, а след това и ванилията.
Смесете брашното с бакпулвера и го прибавете към сместа малко по малко. Гъстотата трябва да е малко по-гъста от тесто за кекс.
Загрейте уреда за гофрети и с черпак започнете да изсипвате от сместа. Като добият златист цвят, са готови. Съветвам да не поставяте горещите гофрети една
върху друга, така ще омекнат много бързо.
Гарнирайте вашите гофрети по ваш избор, така както вие обичате. Аз направих моите с течен шоколад, като намазах цялата повърхност.
След това украсих с плодове, в случая - банан, малини, касис. Допълних с разбита сметана, пудра захар и за завършек стръкче мента.
Получиха се страхотно. Да ви е сладко!