Хрупкави банички с череши и овесени ядки

15/06/2019
"Толкова ароматни, толкова вкусни, че без да искаме изядохме цяла тава, но запазихме рецептата за вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кори за баница - 8 броя, фини точени
  • краве масло - 60 г разтопено
  • За плънката
  • череши - 500 г
  • захар - 100 г
  • вода - 100 мл
  • овесени ядки - 40 г
  • шамфъстъци - 30 г нарязан на ситно
  • бадемова есенция - 1/4 ампула (по желание)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черешите се нарязват на половинки и се почистват от костилките. Посипват се със захарта и се заливат с водата. Варят се 8-10 минути.

Добавят се овесените ядки и есенция и варенето продължава още 5 минути на слаб огън. Сместа се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.

Съдът се сваля от котлона и към черешите се добавя нарязаният на ситно шамфъстък. Плънката се разбърква и се оставя леко да се охлади.

Взема се една кора и се намазва с разтопено масло. Отгоре се слага втора кора и също се намазва с масло. В единия по-тесен край на кората се сипва 1/4 от плънката, разстила се и се завива на стегнато руло.

Така се оформят и останалите три рула, който се подреждат в тава, покрита с хартия за печене.

Намазват се с останалото краве масло и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.

Горещият плодов сладкиш се поръсва с пудра захар.

Оставя се да се охлади напълно и се нарязва на 16-20 малки банички.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар