Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Хрупкави фалафели с грах и овесени ядки

Хрупкави фалафели с грах и овесени ядки

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Хрупкави фалафели с грах и овесени ядки
Снимка: Vesela SH
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно от нахут - 250 г
  • грах - 100 г сварен
  • овесени ядки - 100 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилитки
  • кимион - ½ ч.л.
  • индийско орехче - ½ ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют пипер - 1 ч.л. по желание
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете нахутеното брашно и добавете бакпулвера.

В отделен съд сложете сухите съставки: солта, кимиона, индийското орехче, канелата, черен и червен пипер, лютия пипер и солта, разбъркайте добре за да се смесят и ги добавете към брашното.

В блендер смелете магданоза, чесъна, лука, грахта, овесените ядки с 1 лъжица зехтин. След което пресипете в купата и разбъркайте добре.

С намокрени ръце оформете малки топчета, приплескайте ги леко, поставете ги в широка тава с хартия за печене и ги оставете за 10 минути да отпочинат.

Печете фалафелите в предварително загрята фурна на 200°C до готовност.

Препоръчваме ви да добавите и чесново-млечен сос към вашите хрупкавите фалафели с грах и овесени ядки.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: