Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Неделни хрупкави банички

Неделни хрупкави банички

Неделни хрупкави банички
Снимка: Веселина Константинова
1 / 8
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Едно е сигурно - тези хрупкави банички са перфектни за закуска не само в неделя"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • вода - 400 мл студена
  • сол - 1 с.л.
  • сирене - за поръсване
  • олио - за мазане
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, водата и солта замесете тесто, но да не бъде много меко. Разделете го на малки топки.

Оставете ги за около час, за да си починат, като намажете всяка топка добре с масло. Тестото ви е готово, когато натиснете с пръст и то си остане така.

Разточете всяка топка на тънка кора върху на мазнена повърхност. Разтеглете още, доколкото ви е възможно.

Поръсете с олио и натрошено сирене. Сгънете на правоъгълни пакетчета и наредете баничките в намазнена тава.

Изпечете баничките в загрята фурна до 220 градуса до златисто. Готовите банички намажете с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: