Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста ала Норма

Паста ала Норма

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Паста ала Норма
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кулинарният ни симфоничен концерт продължава с класиката Паста ала Норма"

Необходими Продукти

  • талиатели - 300 г ( пене паста)
  • босилек - 1 шепа, свеж
  • домати - 400 г от консерва, на кубчета
  • чесън - 2 скилиди
  • пеперончино - 1 ч.л.
  • патладжани - 1 бр.
  • зехтин - за готвене
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • рикота - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива под течаща вода и се нарязва на филийки, дебели около 1 см, без да се обелва от кората.

Филийките се подреждат една върху друга и се нарязват на пръчки, дебели около 1 см. Сгорещява се достатъчно зехтин в дълбок тиган. Поставят се патладжанените резени и се изпържват до златисто. Изваждат се и се поставят върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината. Оставят се настрана.

Тиганът се избърсва с домакинска хартия. Сипва се нова струйка зехтин, прибавят се чесън, нарязан на много тънки филийки, и пеперончино. Това е стрита червена люта чушка. Запържва се, нека да добие цвят. Добавят се доматите, разбърква се и се подправя със сол и черен пипер.

Оставя се да къкри за 2-3 мин. и се изсипва рикотата. Разбърква се, хвърлят се накъсани босилекови листа. Прибавят се пържените патладжани, разбъркват се внимателно, за да не се разкъсат и се сваля от котлона.

Пастата е по избор, по принцип трябва да са къс вид макарони, но аз в момента имах талиатели, половината със спанак и яйчени такива.

Сваряват се в достатъчно вряща подсолена вода според указанието на опаковката, но да са ал денте. При сервиране се заливат със сос и патладжани. По избор се поднася допълнително с рикота.

Източник: Recipe 30

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: