Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Норма

Паста Норма

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Паста Норма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • букатини - 400 г
  • зехтин - 3/4 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 800 г, белени от конесерва
  • патладжан - 1 бр.
  • босилек - 1/2 ч.ч.
  • рикота - 1/2 ч.ч.
  • пармезан - 1/2 ч.ч.
  • пекорино - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 1 с.л., за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина. Добавя се чесънът и доматите. Овкусява се със солта, черният пипер. След като е бил осолен патладжанът и оставен да си пусне горчивият сок, се отцежда и запържва.

Добре се отцежда от мазнината и се добавя към доматения сос. Поръсва се с половината босилек, след около 8 мин. се добавя сварените според указанията на опаковката букатини.

Прибавя се половината от рикотата пармезанът и половината от пекорино. Разбърква се добре. При сервиране в центъра на всяка порция се разпределя рикота, пекорино и босилек. Поръсва се със зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: