gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с гъби и каймак от козе мляко

Спагети с гъби и каймак от козе мляко

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2592k8611k3
Спагети с гъби и каймак от козе мляко
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
17/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Когато спагетите не са просто спагети, а поезия в чиния"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 п.к /500 г/
  • печурки - 250 г гъби
  • лук - 1 глава кормид
  • каймак - 200 мл от козе мляко
  • сол
  • олио
  • индийско орехче
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в една тенджера вода и чакаме да заври.

По това време режем печурките на парченца, без да ги измиваме само почистваме хубаво, режем също и лука на полумесеци.

Добавяме малко олио в един тиган и слагаме гъбите и лука да се пържат на котлона.

Същото време в заврялата вода слагате сол и олио и добавяте спагетите.

Другата страна при запържените гъби слагате каймака, събран от мляко, който прилича много на сметана (но вкуса на домашното не се сравнява с нищо - уникално е) добавяте сол, черен пипер и индийско орехче и бъркате взимате един черпак и добавяте малко от водата на спагетите вътре, за да се разреди.

Сервирате топли с малко копър и маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: