Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешки скалопини с гъби и козе мляко

Пуешки скалопини с гъби и козе мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Пуешки скалопини с гъби и козе мляко
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
02/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Да ви е вкусно с тези пуешки скалопини с гъби и козе мляко"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 1 кг. обезкостен
  • гъби - 700 г
  • лук - 2 бр.
  • пресен чесън - 1 бр. стрък
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • масло - 50 г за гъбите + 50 г за брашното
  • козе цедено мляко - 150 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • олио - 200 мл.
  • лимецово брашно - 50 г + 200 г за овалване на месото
  • бяло вино - 50 мл.
  • вода - 50 мл.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. за месото + 1/4 ч.л. за гъбите
  • челен пипер - 1/2 ч.л. за месото + 3 щипки за гъбите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо се измива много добре. Премахва се кожата.

Месото се нарязва на тънки парчета.

Слага се в купа, прибавя се солта и черния пипер.

Разбърква се много добре, така че месото да се овкуси от всички страни.

Парчетата се овалват в 200°C брашно и се нареждат върху домакинска хартия.

Оставят се да престоят 10 мин, след което се пържат в сгорещено олио до златисто от двете страни, като преди да се сложат в олиото, още веднъж се овалват в брашното.

Гъбите се измиват и почистват от пънчетата.

Нарязват се на кубчета.

Слагат се в уок тиган и се задушават за 10 мин с 50 г масло.

Лукът и чесънът се почистват, измиват и нарязват на ситно.

Прибавят се към задушените гъби.

Разбърква се много добре, прибавя се козето цедено мляко, сол и черен пипер.

Вари 10 мин, след което се сваля от котлона.

Лимецовото брашно се запържва с масло 50 г.

Бялото вино се смесва с водата и се прибавя към брашното.

Разбърква се много добре.

Прибавя се брашното от чесън и мащерката.

Разбърква се и се прибавя изпърженото пуешко месо.

При периодично бъркане на слаб огън се запържва 5 мин.

Скалопините се сервират върху канапе от гъбите със зеленчуци и козе цедено мляко.

Да ви е вкусно с пуешките скалопини с гъби и козе мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: