Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Шуплест карамел от козе мляко

Шуплест карамел от козе мляко

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Шуплест карамел от козе мляко
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
24/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Грабвайте лъжиците и нападайте, а рецептата ще запишете друг път"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • козе мляко - 1 л
  • захар - 300 г
  • ванилия - 3 бр.
  • захар - 100 г за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козето мляко е по-воднисто по структура и е хубаво да се свари и дори да се остави да поври няколко минути. Докато се охлажда, разбийте яйцата със захарта. Повече са от обикновено заради млякото, защото е по-рядко.

Когато е изстинало, го прибавете при яйцата със захарта и ванилията. Карамелизираме захарта и я сипваме в купички, след няколко минути наливаме от сместа.

Печем на водна баня на 150 градуса, но въпреки че не завира водата, кремът пак става на шупли от самото мляко, защото съдържа повече вода, но пък е вкусен и полезен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: