Бисквитена торта с череши и маскарпоне

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114526
17/06/2019
"Бисквитена торта, създадена да носи радост и наслада "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 386
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За форма за торта с подвижни стени с диаметър - 24 см.

Измийте и почистете черешите от костилките. Разполовете ги на половинки.

Направете крема, като първо разтворите желатина в малко студена вода. Оставете за около 15 мин да набъбне.

Разбийте с миксер маскарпонето с пудрата захар. Добавете заквасената сметана и отново разбийте леко.

Разтопете желатина на водна баня, не трябва да се нагрява много. Добавете го на тънка струйка с непрекъснато разбъркване към крема. Приберете крема за около 10 мин в хладилника леко да стегне.

Междувременно разбийте сладкарската сметана. Извадете крема и добавете на части разбитата сметана, като разбърквате внимателно с въртеливи движения, докато смесите крема със сметаната.

На дъното на тортена форма с подвижни стени подредете 1 ред бисквити. Тъй като са правоъгълни, запълнете дупките с начупени бисквити. Сипете около 1/4 от крема и заравнете. Подредете втори ред бисквити. Сипете още 1/4 от крема и заравнете. Разпределете половинките череши върху крема. Отгоре изсипете останалия крем и хубаво заравнете.

Приберете бисквитената торта в хладилника за една нощ. При готовност загрейте сметаната за ганаша почти до кипване и я сипете върху предварително начупения шоколад.

С телена бъркалка хубаво разбъркайте, за да се разтопи. Приберете за кратко в хладилника да стегне. Украсете бисквитената торта по ваш вкус с шоколадовия ганаш и подредете отгоре пресни череши за украса.

Рецептата е адаптирана от: beautifulkitchen.net

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар