Пълнени тиквички и патладжани с шунка на фурна

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
20/06/2019
"И тиквички ще напълним, и патладжани ще напълним, защото в крайна сметка и коремите ще напълним "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 666
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, подсушават, разполовяват и се издълбават. Не трябва да се наранява дъното им. Пулпата се поставя в купа, оставят се настрана.

Патладжаните се измиват, не се обелват, разполовяват на половина и се нарязва само пулпата им на много дребни ромбоиди. С малка лъжичка се издълбават, пулпата се посолява и се оставя да се отцеди водата ѝ.

След това се изплаква под студена вода, подсушава се и се прибавя в купата към пулпата на тиквичките. Разбърква се.

Шунката се наситнява, също магданозът, червената чушка, чесънът, прибавят се сол и черен пипер. Поставят се в блендер заедно с пулпата от зеленчуците и на три-четири пулсации се смила.

Изважда се, добавят се галетата, пеперончиното и яйцето. Разбърква се много хубаво. Сместа трябва да е към по-суха. Залива се със струйка зехтин.

На дъното на всяка лодка от издълбаните зеленчуци се поставя парче сирене Проволоне и обилно се напълват със сместа. Отгоре се поставя по един резен сирене.

Пълнените тиквички и патладжани се пекат на 200 градуса за около 20-25 мин.

Пълнените тиквички и патладжани с шунка на фурна се поднасят с доматен сос. Поръсва се с накъсани листа босилек.

Източник: Rossella Pane&Cioccolatto

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар