Начин на приготвяне
В голяма купа счуквайте яйцата и ги разбийте добре. После добавете 2 в.ч. вода, сол и разбиваме хубаво.
После добавяме и пресятото брашно и бъркаме пак, така че да не останат бучки вътре.
После взимаме един незалепващ тиган и слагаме на котлона, намазваме с малко масло, взимаме един черпак и добавяме малко вътре от сместа.
Сместа за марудниците става по-гъста от тази на палачинките, така че с лъжица разнесете хубаво. След като се изпече едната страна, обръщате на другата.
Като станат готови, ги намазваме с масло, и взимаме буркан от 800 мл. С помощта на буркана режем детските мини марудници, така че да станат малки кръгли и децата да ги харесат.
Всичко сервирано малко ги привлича много и изяждат цялата порция, която може да поднесете с домати краставици и маслини.