Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Най-пухкавата баница

Най-пухкавата баница

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Най-пухкавата баница
Снимка: Елица
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Никак не е трудно да приготвите пухкава баница - готови ли сте да си запишете изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет Златната царица
  • сирене - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка 4.5 %
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачквам сиренето с вилица.

В кофичката кисело мляко добавяме содата да шупне. Добавяме яйцата и разбиваме. Добавяме малко олио.

В една малка чашка си наливам олио за намазването на всяка кора.

Мажем една кора с олио с четка. Слагаме 2 с.л. от сместа, пак кора, мажем с олио, добавяме от сместа, навиваме на руло и така до края.

Печем пухкавата баница на 200 градуса.

Опитай и класическата ни баница със сирене или тази невероятна баница с ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Йорданка Кабамитова
25.01.2022 08:11