Начин на приготвяне
В купа слагаме пресятото брашно, маята слагаме в топлото мляко и оставяме настрани. При брашното добавяме всички продукти и замесваме меко тесто.
Покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.
Спанака почистваме и задушаваме в мазнина, яйцата сваряваме.
В купа си смесваме нарязания на ситно лук, натрошеното сирене, спанака и нарязаните на дребно яйца, омесваме добре.
Тестото разделяме на равни топки и разточваме всяка една. Намазняваме кората с четка и слагаме от плънката, навиваме на руло и навиваме в тавата на охлюв.
Повтаряме така с всички кори. Оставяме отново да втаса, намазваме с яйце и поръсваме със сусам.
Печем витата баница в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Най-вкусната баница със спанак е чудна!