Начин на приготвяне
Лесни царевични бисквити, подходящи >за диета!
Разбъркваме суха смес от царевичното брашно, царевичния грис, пълнозърнестото брашно, семената - сурови слънчогледови семки, сусам, мак, содата с ябълковия оцет, подправките - хималайска сол, чубрица, босилек, черен млян пипер и др. по желание.
Постепенно наливаме топла вода и омесваме тесто, което не е много еластично заради едрия царевичен грис, но достатъчно, за да го разточим на 5 мм дебелина.
След което изрязваме кръгчета за бисквити или други формички.
Внимателно ги подреждаме на не много голямо разстояние в намазана с шарлан тава и печем на 200 градуса за около 20 минути до желаната хрупкавост.
Съхраняваме солените бисквити в кутия, за да не се втвърдяват.
Издръжливи и подходящи за из път!
Диетични царевични солени бисквитки, които се приготвят лесно, вкусни са и мислят за вашата талия.