Омлет с шунка и кашкавал

26/06/2019
"Омлетът е перфектното ястие, подходящо за всяко време на деня и много лесно за приготвяне "
Приготвяне8 мин.
Готвене5 мин.
Общо13 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 940
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте леко яйцата. Трябва да станат течни, но не на пяна.

Загрейте тиган с незалепващо дъно, 27.5 см диаметър на умерен огън и го намазнете със зехтина.

Сипете разбитите яйца, така че да покрият равномерно дъното. Ще побелеят почти веднага по краищата, затова намалете с една-две степени огъня, за да се сготви равномерно.

Още докато яйцата са леко течни, на повърхността настържете върху тях кашкавала и когато се разтопи, сложете широки тънки слайсове шунка.

Плънката от кашкавал и шунка може да бъде повече или по-малко според това как предпочитате вие.

Веднага прегънете омлета от всеки край по малко, подобно на запечатване на плик.

Обърнете внимателно от другата страна за кратко и прехвърлете в чиния.

Поднесете омлета с шунка и кашкавал с нарязани на кръгчета чери домати.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар