Зелен фасул в сос

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Зелен фасул в сос
Снимка: Диана Андрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Вкусотии от кухнята на баба - зелен фасул в сос"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - ½ кг
  • лук - 1 глава
  • зехтин
  • люти чушки - 1 бр.
  • домати - 1 консерва белени (400 г)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам на котлона достатъчно количество зехтин.

Нарязвам на едро лука и го запържвам. Добавям малко нарязана люта чушка и пържа, докато лукът стане прозрачен и омекне.

Сипвам цялата консерва белени домати. Посолявам на вкус.

Сипвам и малко вода – колкото да обере доматите от консервната кутия.

Почиствам зеления фасул и отрязвам крайчетата на шушулките. Прибавям и него.

Оставям яхнията да къкри 20-30 минути, докато доматеният сос се сгъсти, а фасулът поеме ароматите.

Зеленият фасул в сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: