Начин на приготвяне
Беконът се реже на малки кубчета, запържва се до златисто и се оставя настрана. Лукът се реже на ситно и се запържва 6 минути в маслото направо в тенджерата, в която ще се вари супата.
Тиквичките се обелват, режат се на кубчета и се добавят към лука. Задушават се на бавен огън 5 минути. Половин чаша бульон се отделя настрана, с останалия бульон се заливат тиквичките.
Добавя се сол и се вари на бавен огън 10 минути. Добавя се крема сиренето и супата се разбърква добре, за да се разтвори сиренето изцяло.
Тенджерата се сваля от котлона и супата се пасира. Добавя се останалият бульон. Разпределя се в чинии и се поръсва с червен пипер. Във всяка чиния се добавят кубчета бекон.
Коментари