Шарена оризова салата с тиквички, царевица и тученица

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
26/06/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо570
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза на оризоварка в точната пропорция вода, с шарлан, хималайска сол и черен пипер пожелание за вкус. Докато се готви, нарязваме обелените моркови на малки кубченца и ги сваряваме набързо в 1 пръст вода.

В отделна купа изсипваме царевичка от 1 консерва, нарязваме на малки кубчета суровата тиквичка и краставицата. Добавяме 1 шепа пресни листенца тученица от градината и нарязваме перцата пресен лук и магданоза.

Оставяме сварения ориз да се охлади и след това го разбъркваме с всички останали съставки, като подправяме с оцет балсамико /бяла салатна подправка/, хималайска фино смляна сол и шарлан. Салатата е готова!

По желание може да се поднесе украсена с цвят на копър!

Изпълнена с вкусове свежа лятна салата, засищаща достатъчно, така че от гарнитура тази оризова салата може да се превърне в основно ястие!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мисса
Мисса
26.06.2019 13:24
Тиквичката сурова ли се използва?
0
0
Илиана Първанова
Да, прясно набрана от градината е изключително свежа и крехка! Сурова тиквичката е вкусна и по-здравословна!
0
0